2 Kasım 2008 Pazar

Ceyhan Gezisi






Çukurova'nın bereketle anılan ilçesi CEYHAN...

Uçsuz bucaksız ekili topraklar, günebakan çiçekleri, bici bici, karpuz ve anlatılmaz yaşanır birçok güzellik.

Yine Türkiye'den güzellikleri görüntülemek üzere bu kez Ceyhan'a konuk olmuştuk. Ceyhan bizi büyük bir misafirperverlikle karşıladı. Havaalanında başlayan sevgi seli, bir hafta süren Ceyhan yolculuğumuz süresince devam etti.




Ceyhan turumuza tarihi yerlerle başladık. Yılan Kalesi, Kazankaya Kalesi, Sirkeli Kabartması, Ulu Camii gibi tarihi yapıların ihtişamı çok etkileyiciydi.
Tarihi yapılara ulaşmaya çalışırken, uçsuz bucaksız günebakan çiçeklerinin, bereket fışkıran tarlaların muazzam görüntüsüne tanık olduk. Bir ressamın tablosunu andıran bir güzellikti bu. Keşfimiz devam ederken kimi zaman bir kır kahvesinde, kimi zaman Ceyhan nehri kenarında verdiğimiz çay molalarının keyfi doyumsuzdu.

Karpuzuyla ünlü Ceyhan'da mayıs ayında yediğimiz karpuzun tadı hala aklımda. "Ekip karpuzu çok sevdi" başlığıyla yerel basına yansıyan görüntümüzü verdiğimiz an'ı sanırım hiç unutamam.

Ceyhan'da en fazla etkilendiğim yerlerden biri Tatarlı Havzası oldu. Çam ağalarıyla kaplı mesire alanının hemen alt bölümündeki havzada yaptığımız Sal Keyfi unutulur gibi değildi. Kendimi "Cennette" hissettiğim an'lardandır. Ceyhan'daki dostlarımız Turan ve Şule TEMUÇİN, çocukları Berke ve Berika, Mustafa EKİZ ve ailesi Tuğba, Alican, Duygu EKİZ kardeşler, Ceyhan turumuz boyunca bizi hiç yalnız bırakmadılar.

Bu arada Adana Ceyhan; kebapları, salataları, bici bicisiyle ünlü olmayı sonuna kadar hak ediyormuş. Adana Ceyhan'ın mutfağı eşssiz güzellikte.


İlçenin düzen ve temizliği de beni çok etkiledi. Ceyhan'ın güzelleşmesinde kuşkusuz kendini ilçesine adıyan konuksever Belediye Başkanının payı da büyük. Kendisine ve Ceyhan Belediyesi'nde çalışan tüm arkadaşlara konukseverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür...

3 yorum:

Mustafa dedi ki...

Duygu hanım ne güzel anlatmışsımız CEYHANımızı ve DUYGUlarınızı..
Eminim bu bloga yazacak ve paylaşacak epey birikiminiz vardır..Blogunuzu SIK KULLANILANLAR listesine ekledim bile...Hep sunucu olarak izledik,şimdi yazılarınızı izleyeceğiz...Okuyacak yeni bir sayfamız daha oldu.
Blogunuz hayırlı olsun...
Mustafa Ekiz

ALi CAN EKiZ dedi ki...

Blogunuz hayırlı olsun duygu abla...
ali can

Gurcan Atakok dedi ki...

Yaşantınızdan birer yaprak misali, yazı
dilinizi mükemmel bir şekilde kullanarak, oraya gitmiş ve gördüklerinizi
bizler de yaşamış kadar olduğumuz, bilgilendirici çevre yazılarınız olmuş. Bu
alanda da başarılı olacağınıza kesinlikle eminim, elbette ki desteğim her zaman
sürecektir. Bir kez daha sizleri tebrik ederim. Umarım yakın zaman içinde
gezileriniz tekrardan başlar da (Türksite yanında), bu keyif verici
yazılarınız sürekli devam eder.



Selam ve saygılarımla...Gürcan ATAKÖK

www.gurcanatakok.tr.cx